Cu cât sezonul rece este mai aproape, cu atât apar mai multe informații despre obligativitatea echipării mașinilor cu anvelope de iarnă. Apar fel și fel de zvonuri despre data de la care am fi obligați să echipăm mașinile cu anvelope adecvate sezonului rece, dar și diferite informații mai mult sau mai puțin adevărate despre tipurile de anvelope ce pot fi folosite iarna.

Dacă și tu te întrebi de la ce dată trebuie să ai anvelopele de iarnă montate pe roțile mașinii precum și ce anvelope poți folosi, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol ne propunem să îți oferim răspunsurile la toate întrebările pe care le întâmpini.

De la ce dată trebuie să montez anvelope de iarnă?

Cele mai multe zvonuri apar în legătură cu data de la care ar trebui să avem anvelopele de iarnă echipate pe autovehicul. Află că nu există o dată anume de la care suntem obligați să circulăm doar dacă anvelopele sunt corespunzătoare sezonului rece.

Conform Registrului Auto Român, obligația folosirii anvelopelor de iarnă apare atunci când drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În caz contrar, nu numai că poți primi diferite sancțiuni ci totodată nu vei avea garanția siguranței în timpul deplasării. Astfel, ești expus multor riscuri și poți produce accidente cu consecințe pe care cel mai probabil nu ți le dorești.

În astfel de cazuri, când circuli cu anvelope de vară în timpul sezonului rece, ar trebui să ai la dispoziție numărul unei firme de tractări auto. Noi îți stăm la dispoziție la orice oră din zi sau noapte. Așa că ai putea salva numărul nostru: 0756610544.

Și totuși… de la ce dată să îți montezi anvelopele de iarnă? Ei bine, chiar dacă nu există o dată anume impusă, începând cu luna noiembrie poți lua în calcul schimbarea anvelopelor. Iar asta deoarece iarna poate veni peste noapte, când te aștepți mai puțin, iar astfel vei rămâne blocat cu mașina în parcare. În plus, schimbând mai repede anvelopele, poți scăpa de cozile kilometrice din vulcanizări, iar astfel nu vei mai pierde timpul așteptând.

Pot folosi anvelopele tip all season?

În ultima perioadă, au apărut o mulțime de articole care dezinformează în legătură cu legalitatea anvelopelor de tip all season. Acestea susțin clar și tare că anvelopele ce pot fi folosite pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, ar fi ilegale. Să fie, oare, adevărat?

Registrul Auto Român a intervenit și pe această temă, susținând cu fermitate faptul că nu există sancțiuni pentru folosirea anvelopelor tip all season.

Este însă foarte important ca anvelopele pe care le folosești iarna să prezinte literele M+S, indiferent de forma folosită. Practic, aceasta este caracteristica ce deosebește anvelopele de iarnă de cele de vară. Iar dacă anvelopele all season includ mențiunea mud and snow, atunci le poți folosi fără griji și în timpul sezonului rece, fără a avea motive reale de îngrijorare.

Chiar dacă denumirea de all season nu reprezintă o garanție a posibilității de folosire a lor în timpul sezonului rece, acestea includ de regulă mențiunea M&S, fiind deci sigure pentru folosirea lor în timpul sezonului rece.

Acestea fiind prezentate, sperăm că ți-am răspuns tuturor curiozităților despre folosirea anvelopelor de iarnă. Iar dacă ai și alte întrebări, nu ezita să lași un comentariu.

În final, dacă ai nevoie de servicii de tractare auto în Suceava, nu ezita să ne contactezi.