Nici un șofer nu și-ar dori să se vadă nevoit să își tracteze mașina, însă din păcate astfel de momente se întâmplă destul de frecvent. Ei bine, noi recomandăm că atunci când este necesară tractarea unei mașini, să se apeleze neapărat la o firmă de tractări auto cu experiență în domeniu.

Este cea mai sigură opțiune pe care o ai la dispoziție, nu este costisitoare și totodată vei ști sigur că mașina ta va fi transportată într-un mod 100% legal și fără ca alte probleme să apară pe parcurs.

Totuși, chiar dacă noi insistăm asupra ideii de a colabora cu o firmă de tractări auto ori de câte ori ai nevoie de acest serviciu, există și cazuri în care este necesară tractarea autovehiculului pe distanțe scurte, cazuri în care se preferă tractarea cu ajutorul unei șufe.

În acest sens am decis să prezentăm câteva sfaturi practice care te vor ajuta să riști cât mai puțin și să tractezi mașina fără să cauzezi și alte stricăciuni. Iată care sunt acestea:

Evită aglomerația

Această operațiune poate deveni o misiune imposibilă atunci când traficul este foarte intens. Prin urmare, ar trebui efectuată doar în momentele în care traficul nu este foarte aglomerat. Îți va fi mult mai ușor să te deplasezi atunci când străzile sunt libere iar întreaga operațiune va fi mai puțin stresantă în acest caz.

Mai mult decât atât, trebuie să te gândești și la ceilalți participanți la trafic. Tractarea unei mașini în astfel de condiții se poate dovedi a fi cea mai proastă alegere, iar nervii celorlalți participanți la trafic vor fi pe măsura curajului tău de a pune în practică această idee.

Cu ce tractezi mașina

Este evident că nu poți folosi chiar orice șufă sau orice cablu pentru tractarea mașinii. Ei bine, ai grijă ce șufă folosești, deoarece una de proastă calitate va ceda foarte ușor. Caută un cablu de remorcare cât mai puternic, astfel încât să nu apară probleme.

La fel de important este să știi cum să folosești această șufă, iar asta deoarece dacă o vei smuci de prea multe ori, probabil va ceda indiferent cât de puternică este.

Prin urmare, va trebui să ai grijă să nu forțezi prea mult cablul folosit pentru tractare, pentru a nu risca distrugerea acestuia.

Frânarea trebuie efectuată cât mai inteligent

Cea mai mare provocare atunci când tractezi o mașină este reprezentată de frânare. O regulă nescrisă spune că mașina din față nu ar trebui să frâneze prea des, astfel încât șufa să rămână mereu bine întinsă.

Atâta timp cât aceasta se slăbește, în mod inevitabil va fi necesară acea smucire despre care vorbeam în rândurile anterioare.

Avariile nu reprezintă mereu o idee înțeleaptă

Cei mai mulți dintre șoferii care tractează în acest mod o mașină, preferă să pornească avariile ca scuză a activității lor. Ei bine, aceasta nu este o idee prea înțeleaptă deoarece în acest fel nu vei putea folosi semnalizările, iar astfel participanții la trafic nu vor ști intențiile tale.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante sfaturi care te pot ajuta să tractezi în condiții de siguranță o mașină. Totuși,  trebuie să ai în calcul faptul că siguranța nu poate fi deplină în astfel de situații și totodată uzura mașinii care tractează este, adesea, pe măsura efortului.

Prin urmare, dacă ai nevoie de tractare auto în Suceava, îți recomandăm să ne contactezi. Vom veni în sprijinul tău în timp util!